من، تو، ما، شما و همه پرسنل بانک کشاورزی
در باشگاه هزار، هزارمیلیاردیها
جمعیتی انبوه از خبرنگاران و مدیران مطبوعات تخصصی ساعاتی از روز پنجم شهریور امسال، مهمان ارائه آخرین دستاوردهای بانک کشاورزی بودند مهندس کاظمی و همکاران روابط عمومی با برنامهریزی دقیق و پذیرایی شایسته، فرصت مناسبی برای طرح سوالات و چالشهای رسانهها ایجاد کردند و کلیپ جذاب کوتاه و گویای تهیه شده کل عملکرد سال 97 و 5 ماهه ابتدای سال 98 را با امار و ارقام برای رسانهها پخش کرد و علاقمندان توانستند نسخهای از آن نیز در اختیار داشته باشند. در این نشست مهندس سلیمانی مدیر حوزه مدیرعامل نیز خدارحمی را همراهی میکرد. تا در صورت لزوم اطلاعات و آمار مورد پرسش خبرنگاران را به مدیرعامل برساند سلیمانی در سوابق خود حوزه مدیریت اداره کل روابط عمومی را نیز تجربه کرده و ارتباط شایستهای با رسانهها دارد.
مدیرعامل که آخرین روزهای دو پسته بودن خود را سپری میکرد - رئیس هیات مدیره و مدیرعامل - در این نشست به مواردی همچون کاهش و ادغام 64 شعبه زیانده، حمایت جدی تسهیلاتی از طرحهای گلخانه، مکانیزاسیون، پرورش ماهی در دریا، اشتغال پایدار روستایی، رونق دادن به مگاپروژها، حمایت از کشت و صنعتهای کوچک، خطوط اعتباری جدید برای ایجاد مجتمعهای متوسط، بازارگاههای محصولات کشاورزی، کشاورزی قراردادی کسب و کارهای نو - استارتاپها - و... اشاره داشت.
جالب توجه اینکه خدارحمی خود از میان یک خانواده کشاورز چغندرکار رشد کرده و از جنس فعالان کشاورزی است و خاطرات خوبی از کشاورزی قراردادی - کارخانهداران وقت طی قرارداد با چغندرکاران امنیت اقتصاد و تولید وخرید تضمینی می کردند - به یاد دارد که قطعا می تواند در مبحث بازاررسانی و بازرگانی کشاورزی موثر باشد.
روحالله خدارحمی مدیرعامل بانک کشاورزی در این نشست با تقدیر از خدمات روزنامهنگاران و بزرگداشت روز خبرنگار ضمن اظهار خرسندی از موفقیت بانک کشاورزی در حمایت از تامین امنیت غذایی کشور گفت: باوجود شرایط دشوار اقتصادی به لطف خدا، تولید کافی در بخش کشاورزی نقطه اتکایی برای کشورمان است که با همت و پشتکار کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی و حمایت دولت همراه با تامین بخشی از منابع از سوی مردم میسر شده است.
مدیرعامل بانک با اشاره به رشد 400 هزار میلیارد ریالی منابع بانک کشاورزی در دو سال اخیر اظهار داشت: این روند رشد در سال جاری نیز برقرار است به طوری که در چهارماهه ابتدای سال جاری 45 درصد تعهدات سال 1398 محقق شد و مفتخرم اعلام کنم که با این میزان افزایش منابع، مدتیست از مرز هزار هزار میلیارد ریال عبور کردیم و این موفقیت را مرهون اعتماد مردم و بهبود خدمات بانک هستیم.
پرداخت تسهیلات توسط بانک کشاورزی برای کل سال جاری 520 هزار میلیارد ریال تعهد شده است که تا کنون 119 هزار میلیارد ریال آن پرداخت شده که عمدتا در حمایت از تولید محصولات استراتژیک، توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری، توسعه مکانیزاسیون، پرورش ماهی در دریا، توسعه کشتهای گلخانهای، عملیات حفاظت از آب و خاک، و تسهیلات برای خرید گندم بوده است.
وی گفت: در سرفصل طرح توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری نیز از بهمن ماه 1396 تا کنون قریب به 45 هزار میلیارد ریال تسهیلات با نرخ 4 و 6 درصد پرداخت شده که منجر به اجرای 41 هزار طرح و کسب و کار جدید و ایجاد 85 هزار فرصت شغلی پایدار برای روستائیان و عشایر گردیده است.
سالهای طلایی مکانیزاسیون
مدیرعامل بانک افزود: با توجه به موفقیتهای مکانیزاسیون در روند افزایش تولید، پرداخت تسهیلات بدون محدودیت برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی از جمله اقدامات شایسته در سالهای اخیر است به طوری که در 6 سال دولت یازدهم و دوازدهم جمعا نزدیک به 6 هزار میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون پرداخت کردهایم. در همین راستا پرداخت 3614 میلیارد ریال تسهیلات با نرخ 15 درصد برای خرید 11856 دستگاه ماشین آلات و ادوات کاشت، داشت و برداشت برنج طی سالهای 1395 تا 1398 در استانهای شمالی که باعث شد عملیات برنج در این استانها مکانیزه شود، از دیگر موفقیتهای بانک کشاورزی در سالهای اخیر است .
وی افزود: برای توسعه کشتهای گلخانهای از سال 96 تا کنون قریب به 21 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کردهایم و مقرر است تا پایان سال جاری نیز، تسهیلات لازم برای احداث 5000 هکتار تاسیسات گلخانهای را پرداخت کنیم.
تنوع نرخ سود برای کشاورزان
وی در پایان خاطرنشان کرد: تامین منابع ارزان یک اصل است که کشاورزی را قابل رقابت میکند لذا نرخ تسهیلات برای فعالان بخش کشاورزی در بانک کشاورزی شامل تسهلات 4 درصدی - نظیر اعتبار 9000 میلیارد ریالی کمک به سیل زدگان - ، تسهیلات 6 درصدی - نظیر اعتبار اشتغال پایدار روستایی - ، تسهیلات 9 درصدی - نظیر اعتبارصندوق توسعه ملی برای توسعه گلخانهها، پرورش ماهی در دریا، کشت گیاهان دارویی و ... - و سایر تسهیلات بخش کشاورزی با نرخ 15 درصد - 3 درصد کمتر از نرخ مصوب شورای پول و اعتبار - است.
ماهنامه دام و کشت و صنعت- شماره ۲۳۳ - شهریور ۱۳۹۸
کارشناسان ما در مورد مشکلات تولید محصولات، که نمیتوانید برای آن جوابی پیدا کنید؛ میتوانند به شما کمک کنند
info@iranAgriMagazine.com