سیاستگذاری کشاورزی
وجود مواد سمی در برنج‌های وارداتی

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تأیید کرد‭:‬
وجود مواد سمی در برنج‌های وارداتی

تسهیل در تأمین امنیت غذایی جامعه یکی از اساسی‌ترین وظایف هر دولت و حکومتی است که باید نسبت به انجام آن از راه درست و منطقی اهتمام ویژه داشته باشد. همچنین واضح است که در دنیای امروز هرچند که باید از نظر تولیدات غذایی به یک ضریب امنیت مناسبی دست یافت اما صحبت از خوکفایی و تأمین همه نیازهای غذایی جامعه از طریق تولید داخلی آن، سخنی چندان منطقی به حساب نیاید.
اینکه در مورد یک محصول میزان خوداتکایی آن به تولیدات داخلی باید به چه میزان باشد و چه مسائلی باعث کمبود آن و نیاز به واردات را باعث می‌شود، فعلاً مورد بحث نیست اما آنچه که در این نوشتار قصد پرداختن به آن را داریم کیفیت مواد و محصولات غذایی وارداتی است که انتظار می‌رود نظارت حداقلی و منطقی بر روی این محصولات انجام گیرد و محصولات با کیفیت مناسب بر سر سفره مردم قرار گیرد تا از نظر بهداشتی مشکلی نداشته باشند.
مایحتاج عمده غذایی مانند روغن های خوراکی، سویا، گوشت، برنج و غلات و... که هر کدام به نسبت‌هایی وارد کشور می‌شود از جمله مواردی است که انتظار می‌رود بررسی‌ها و نظارت‌های بهداشتی مناسب روی آن‌ها صورت گیرد.
از طرفی نیز باید سیاست‌های وارداتی به گونه‌ای تنظیم شود که در تولید داخلی اختلال ایجاد نکند و تولیدات داخلی را متضرر ننماید.
اخیراً علی ابراهیمی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با روزنامه نسل نو به مشکلات بهداشتی برنج‌های وارداتی به کشور اشاره کرده است: 
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ضمن تایید بیماری‌زابودن برنج‌های وارداتی گفته است: برنج‌هایی که تا الان وارد کشور شده و اکثراً از پاکستان، هند، اروگوئه و تایلند هستند، همه این‌ها در معرض اتهام هستند که بعضاً آغشته به مواد سمی یا حاوی موادی بوده‌اند که سلامت انسان را به خطر می‌انداختند.
علی ابراهیمی افزود: طی یک مقطعی در بخشی از مناطق هندوستان اثبات شده بود که برنج‌های تولیدی‌شان محتوی مواد سمی است. منتهی بعد از مدتی سیستم قرنطینه کشور یک مقداری کنترلش را روی این برنج‌ها بیشتر کرد؛ اما بازهم نمی‌توانیم به برنج‌های وارداتی اطمینان کنیم.
نماینده مردم شازند، با تاکید براینکه ما درحوزه برنج‌های وارداتی دقت کافی نداریم، تصریح کرد: برنج‌های وارداتی فقط ظاهر جالبی دارند و اکثراً برای مجالس و میهمانی‌ها استفاده می‌شود و متاسفانه برایش تبلیغ هم می‌کنند. از آنجا که ارزان‌تر هم هستند، تولدات داخلی را هم تحت تأثیر قرار می‌دهند.
ابراهیمی در ادامه گفت: درکشورمان مخصوصاً مناطق شمالی، دارای استعداد خدادای و واقعاً بی‌نظیر برای کشت برنج هستیم. از همه مهم‌تر در دنیا برنجی با سلامت، کیفیت و عطر و بوی برنج ایرانی پیدا نمی‌شود.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی در مجلس دهم درباره گرانی برنج ایرانی نیز اظهار داشت: وجود سیاست‌گذاری‌های غلط در تأمین مواد اولیه برای کشاورز و از طرفی عدم حمایت لازم از آن، تولید کننده را وادار به گران‌فروشی می‌کند تا درجایی بتواند ضررش را جبران کند.
وی یادآور شد: به جای اینکه پتانسیل تولید برنج را رشد و توسعه بدهیم، به گونه‌ای از نظر اقتصادی سیاست‌گذاری کرده‌ایم که تولید داخلی دچار ضعف شده است. وقتی برای کشاورز صرفه اقتصادی نداشته باشد زمین‌هایش را رها می‌کند و تجربه‌هایش را به نفرات بعد منتقل نمی‌کند. تولید انبوه برایش توجیهی ندارد و همه این عوامل آسیب جدی است که به حوزه برنج کشور وارد می‌شود.
ابراهیمی با بیان اینکه نیاز ایران به واردات برنج 28 درصد است، اعلام کرد: به لحاظ آماری تقریباً کشور ما نزدیک سه میلیون تن مصرف برنج دارد و ما حدود دو میلیون و 300 هزار تن آن را در داخل تولید می‌کنیم که باید به طور صحیح مدیریت شود. 

ماهنامه دام و کشت و صنعت- شماره ۲۳۶ – دی ۱۳۹۸

مدیر سایت
info@iranagrimagazine.com

به این مطلب امتیاز دهید:

کارشناسان ما در مورد مشکلات تولید محصولات، که نمی‌توانید برای آن جوابی پیدا کنید؛ می‌توانند به شما کمک کنند

info@iranAgriMagazine.com
arrow