كام شیرین اقتصاد با رونق كندوی نمایشگاه
مهندس محمدرضا منصوریان
ضربالمثلی هست كه میگوید: هرچه كندو شلوغتر باشد عسل بیشتری به دست میآید.
هفدهمین نمایشگاه دام و طیور تهران در حالی پانزدهم شهریور ماه آغاز به كار میكند كه كاهش 70درصدی شركتهای خارجی نسبت به سال قبل و حضور به صورت انفرادی و نه پاویون بر اعتبار نمایشگاه برخورنده است. اگر شركتهای خارجی با توجه به مصلحتاندیشیهای خود در این نمایشگاه حضور ندارند و تحریمها علیه نظام را بهانه ترسهای خود عنوان میكنند، مسئله تازهای نیست اما نبود برخی از شركتهای برند و صاحبنام داخلی در نمایشگاه، جای سوال دارد.
عطایش را به لقایش بخشیدیم!
در این میان برخی از شركتهای داخلی نیز از حضور در نمایشگاه انصراف داده بودند. بر همین اساس زمانی كه دلیل حضور نداشتن یكی از شركتهای فعال داخلی را جویا شدیم اعلام كردند: مسئولین برگزاری نمایشگاه طبق قانون نانوشتهای برای واگذاری غرفه تقاضای یورو یا مبلغ ریالی معادل آن را داشته كه هزینه آن با احتساب متری 355 یورو – محوطه داخل– و 275 یورو– محوطه بیرونی– حتی در غرفهای با ابعاد حدود 60 متر نیز برای هر شركتی سنگین و از بازده اقتصادی نمایشگاه نیز به دور بود و بر همین اساس عطایش را به لقایش بخشیده و آروزی موفقیت برای شركتكنندگان داشتند.
درحالی كه در سامانه ثبتنام نمایشگاه بینالمللی اجازه هر مترمربع غرفه داخلی با تجهیزات 270 یورو، بدون تجهیزات 260 یورو ثبت شدهاست كه صرفاً از شركت خارجی یا نمایندگی آنها دریافت میگردد.
خودزنیهای اقتصادی
و یا دیگر فعال اقتصادی كه به گفته خود چندین سال پیاپی در نمایشگاه حاضر بوده و حال به دلیل شرایط اقتصادی كه ماحصل كمبود محصولات وارداتی و نبود ثبات قیمتی است توان حضور در نمایشگاه را ندارد. وی با اشاره به شركتهای چینی حاضر در نمایشگاه اظهار داشت: این شركتها همه هزینهها، حتی هزینه اقامت در هتل را از سوی دولت خود دریافت میكنند و با همین دیدگاه بوده كه قطب اقتصادی دنیا محسوب میشوند.
مدیرعامل این شركت صنعتی، دولت را موظف دانست تا با تعریف بستههای حمایتی در شرایط تحریم به كمك صنایع بیاید و یا حداقل برای شركتهایی كه چندین سال حضور در نمایشگاه را برای خود فرض میشمردند تمهیداتی اندیشیده میشد تا این شركتها به نحوی حضور پیدا میكردند.
تخفیف 50 درصدی
برای شركتهای دانش بنیان
سالار رضایی، مدیرعامل شركت میلاد مبتكر شرق و برگزاركننده نمایشگاه دام و طیور، درخصوص ابهامات ایجاد شده به نشریه گفت: تمام شركتهای داخلی طبق قانون به ریال غرفه اجاره كردهاند مگر اینكه آن شركت نمایندگی یك شركت خارجی باشد و در این صورت هزینه اجاره غرفه به صورت یورو محاسبه و به شركت سهامی نمایشگاهها پرداخت میگردد. وی چگونگی دریافت هزینه را منطبق با قانون سازمان توسعه تجارت دانست و افزود: ما به عنوان برگزاركننده حتی ذرهای خارج از قانون رفتار نكردیم و باید توجه داشت كه به شركتهای دانشبنیان برای 24 متر غرفه 50درصد تخفیف تعلق میگیرد و از مطبوعات نیز، هزینهای دریافت نمیشود. ضمناً ثبتنامهای نمایشگاه بهصورت سامانه انجام میگیرد كه شركت سهامی نمایشگاهها و سازمان توسعه تجارت نظارت مستقیم و كامل بر ثبتنام دارند. مدیرعامل شركت میلاد مبتكر شرق درخصوص تعداد شركتهای حاضر در نمایشگاه بیان داشت: حدود 230 شركت داخلی و 30 شركت خارجی از 10 كشور در این نمایشگاه حضور دارند.
هدف اصلی از نمایشگاه چیست؟!
برخی از شركتها بهمنظور مطرحكردن برند خود و برخی دیگر برای حضور در میدان رقابت، نمایشگاه را بهترین جایگاه تبلیغاتی میدانند. از طرفی دولت بهعنوان برگزاركننده اصلی، بسترها را فراهم میكند تا شركتها با آسودگی خاطر در نمایشگاه حضور داشته باشند كه هرچه نمایشگاه شلوغتر و فعالیتهای اقتصادی آن پر رنگتر باشد چرخ اقتصادی كشور نیز با سهولت بیشتری بهگردش درمیآید. حال تجویز آنچه كه برخی از فعالین در قالب "درد دل" با ما -به عنوان رسانه- در میان گذاشته و امیدوار اقدامات كارشناسی و عملیاتی در آن هستند؛ بیشتر برای بهبود اوضاع اقتصادی كشور مفیدفایده است و میتواند شركتهای داخلی را دلگرمتر به ادامه فعالیتهای خود كند.
نشریه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۲۱ - سال ۱۳۹۷
کارشناسان ما در مورد مشکلات تولید محصولات، که نمیتوانید برای آن جوابی پیدا کنید؛ میتوانند به شما کمک کنند
info@iranAgriMagazine.com