نویسنده: مهندس محمدرضا منصوریان
بوی نان محلی، مزه گس و تازه سبزیکوهی و آبچشمه ازجمله چیزهایی است که هر فرد را هوایی شهر و روستای خود میکند. روستاییانی که تمام درآمدشان کشاورزی است، گاهی در اثر قهر طبیعت سیل و تگرگ، سردی و گرمی بیموقع تمام زحمات یکساله که درآمد آنان نیز به حساب میآید دچار زیان شده و در این میان حمایتهای بانکی میتواند عامل انگیزشی آنها محسوب شود.
روستاییان اگرچه دستشان تنگ است اما تنگدست نیستند؛ اگرچه آفتاب گره بر ابروانشان انداخته اما اخمو نیستند و همه این موارد را زمانی که در کنارشان مینشینی بیشتر احساس خواهی کرد. خسارت به روستاییان یعنی کمبود مواد غذایی در کشور و این آهی است که از نهاد جامعه بلند میشود.فراهم آوردن امکانات اعتباری برای زندگی بهتر در روستا و ارتقای سطح درآمد روستاییان حتی با ارائه وامهای خُرد از یکسو و افزایش تولیدات کشاورزی توسعه صنایع کوچک و سنتی در مناطق روستایی از مهمترین اهداف بانک کشاورزی است که در اساسنامه این بانک نیز به آن اشاره و از طرفی در نخستین نشست مطبوعاتی روحاله خدارحمی، مدیرعامل بانک کشاورزی، به آن تاکید شد.
به گزارش گروه بانک و بیمه، روحاله خدارحمی در تبیین اولویتهای این بانک برای پرداخت تسهیلات، بر افزایش میزان تسهیلات پرداختی در بخش کشاورزی تأکید دارد. رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی چهارم مردادماه امسال در همایش روسای شعب این بانک در استان گیلان، به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور اشاره کرد و اتحاد، همدلی و نگرش مثبت در مواجهه با بحران را از راهکارهای برون رفت از این شرایط برشمرد. خدارحمی کاهش هزینهها، توازن منابع و مصارف، افزایش درآمدهای مشاع و تک رقمی شدن نسبت مطالبات معوق را از اولویتهای بانک کشاورزی در سال جاری برشمرد.
وی در تشریح دیگر اولویتهای بانک کشاورزی؛ بر بهبود ارتباط با مشتریان و ارتقای کیفیت خدمات در سطح شعب و اجرای دقیق برنامهها و پرهیز از هرگونه انحراف بودجه تأکید کرد. خدارحمی در بیان انتظارات از روسای شعب بانک کشاورزی به ماده 2 اساسنامه بانک کشاورزی مبنی بر فراهم آوردن امکانات تجاری برای ارتقای سطح درآمد روستاییان اشاره و تصریح کرد: افزایش میزان پرداخت تسهیلات در بخش کشاورزی و اشتغال پایدار روستایی از اولویتهای این بانک در سال جاری است.
گرچه که مهاجرت معکوس از شهر به روستا خواسته دولتمردان بوده و تمام عزمها برای این مهم جزم شده است اما باید پرسید چه باید کرد تا بسترها فراهم شده و جوانان روستایی به جای کوچ شهری، در دیار خود روزگار بگذرانند و حتی پا را فراتر نهاده و جوانان شهری به قصد اشتغال، مهاجرت به روستاها که نماد صداقت و سادهزیستی میباشند، را در برنامههای خود بگنجانند.
شاید بهترین حامی برای به هدف رسیدن این آرزو، بانکها و سیاستهای اتخاد شده در آن باشد. همین که رئیس بانک کشاورزی اولویت برنامهها را اشتغال روستایی عنوان میکند یعنی بالفعل شدن این خواسته همگانی. اما باید قبول کنیم که خواستهها و سیاستهایی در این میان میتواند این روند را تسهیل کند که از مهمترین آنها میتوان به این موارد اشاره کرد:
• آوردة متقاضیان تسهیلات اشتغال پایدار روستایی نباید بهصورت یکجا به بانک ارائه شود.
• در فواصل زمانی مشخص نشست مشترک بین روسای بانک کشاورزی هر استان و کشاورزان و فعالین کشاورزی منطقه، شهر و حتی دهستان برگزار شود تا معضلات عدم ماندگاری مورد بررسی قرار گیرد.
• برای ماندگاری فرزندان در روستاها لازم است وام مسکن روستایی (اعماز ساخت با خرید) به بانک کشاورزی انتقال یابد. علاوه بر اینکه دولت باید بخشهای غیرکشاورزی از اراضی هر روستا را به عنوان مناطق مسکونی ساخت مسکن روستایی یا ویلا مشخص کند.
• برای واحدهای خرد تولید و اشتغال روستایی و عشایری صنایع تبدیلی و تکمیلی، وام و تسهیلات بدون بوروکراسی پرداخت گردد.
نشریه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۲۰ - سال ۱۳۹۷
کارشناسان ما در مورد مشکلات تولید محصولات، که نمیتوانید برای آن جوابی پیدا کنید؛ میتوانند به شما کمک کنند
info@iranAgriMagazine.com