مجله کشاورزی و دامداری ایران اگری
0

‌جمع‌آوری گازهای مشعل‌‌ تا تابستان 1405

‌جمع‌آوری گازهای مشعل‌‌ تا تابستان 1405
بازدید 6
استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، فرخ علیخانی، مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت، روز دوشنبه در آیین گشایش طرح جمع‌آوری و تقویت فشار گاز میدان نفتی دهلران که به‌صورت ویدئوکنفرانس با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری، برگزار شد، اظهار کرد: این پروژه در تحقق اهداف زیست‌محیطی و اقتصادی اهمیت بالایی دارد.

جهش در ظرفیت جمع‌آوری گاز

علیخانی با اشاره به روند اجرای پروژه افزود: راه‌اندازی اولیه و آزمایشی این طرح در اردیبهشت‌ماه و تثبیت پایداری آن در مردادماه صورت گرفت. هدف‌گذاری اولیه جمع‌آوری گاز برای پایان سال 132 میلیون مترمکعب در روز بود که با تلاش متخصصان، این رقم تا پایان سال جاری به 160 میلیون مترمکعب در روز افزایش خواهد یافت.

وی با تشریح وضعیت میادین غرب کشور، افزود: در حال حاضر روزانه 128 میلیون مترمکعب گاز جمع‌آوری می‌شود و تنها مابقی 15 تا 17 میلیون مترمکعب نیز با تکمیل یک خط لوله جدید در تابستان سال آینده به چرخه مصرف بازخواهد گشت. اجرای کامل این طرح، تمرکز ویژه‌ای بر جمع‌آوری گازهای مشعل‌دار در غرب کشور خواهد داشت و از سوختن این «ثروت ملی» جلوگیری می‌کند.

 افزایش 18 هزار بشکه‌ای تولید نفت غرب

علیخانی با اشاره به دستاوردهای چشمگیر این پروژه و تأثیر مثبت آن بر تولید نفت میادین غرب کشور، گفت: تولید نفت این مناطق که پیش از این روزانه 200 هزار بشکه بود و حدود 168 میلیون مترمکعب گاز همراه داشت که بخش عمده آن می‌سوخت، اکنون 18 هزار بشکه افزایش یافته و به مرز 218 هزار بشکه در روز رسیده است.

این افزایش تولید، منجر به افزوده‌شدن حدود 14 میلیون مترمکعب به حجم گاز همراه شده و مجموع گاز تولیدی را به 180 تا 182 میلیون مترمکعب رسانده است که از این مقدار، اکنون 128 میلیون مترمکعب به‌عنوان خوراک واحد صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 مشخصات فنی و سرمایه‌گذاری پروژه دهلران

کارخانه جمع‌آوری و فشارافزایی گازهای مشعل دهلران، با هدف صیانت از محیط‌زیست و جلوگیری از هدررفت منابع، در 40 کیلومتری جنوب‌غرب شهرستان دهلران (استان ایلام) احداث شده است.

این پروژه ملی که عملیات اجرایی آن از سال 1399 آغاز و بهره‌برداری آزمایشی آن در مهرماه 1404 محقق شده بود، با سرمایه‌گذاری 125 میلیون یورو و از طریق روش EPCF (مهندسی، تأمین تجهیزات، ساخت و تدمین مالی) به اجرا درآمده است.

این واحد دارای ظرفیت عملیاتی 82 میلیون فوت مکعب گاز ترش و غنی در روز است و توانایی تراکم روزانه معادل 2.32 میلیون مترمکعب گاز ترش و غنی در چهار ردیف تراکم را دارا می‌باشد.

مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت در پایان، مأموریت اصلی شرکت ملی نفت را تأمین و انتقال پنج سبد اصلی شامل «نفت، گاز، میعانات گازی، نفتا و فرآورده‌ها» دانست و تأکید کرد که تمام تمرکز شرکت بر افزایش تولید، مدیریت مصرف و خلق ثروت بین‌نسلی از منابع هیدروکربنی استوار است.

انتهای پیام/180/

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *