مجله کشاورزی و دامداری ایران اگری
0

آبگیری کامل 3 سد تنگ‌ارم، ارغون و خائیز در استان بوشهر

آبگیری کامل 3 سد تنگ‌ارم، ارغون و خائیز در استان بوشهر
بازدید 6
استانها

عبدالطیف عباسی‌نژاد معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به تأثیر بارندگی‌های اخیر بر منابع آبی استان اظهار داشت: در پی بارش‌های مناسب در سطح کشور و استان بوشهر، سدهای تنگ‌ارم، ارغون و خائیز به‌طور کامل آبگیری شده‌اند. همچنین سد باغان حدود 50 درصد و سد شهید رئیس‌علی دلواری دشتستان به‌عنوان بزرگ‌ترین سد در حال بهره‌برداری استان، حدود 30 درصد آبگیری شده است.

وی با بیان اینکه بخش عمده آب سد تنگ‌ارم دشتستان برای تأمین آب شرب شهری و روستایی منطقه استفاده می‌شود، افزود: سدهای خائیز تنگستان و شهید رئیس‌علی دلواری دشتستان نیز عمدتاً در بخش کشاورزی شهرستان‌های دشتستان، گناوه و بوشهر مورد استفاده قرار می‌گیرند، هرچند بخشی از مصارف شرب نیز از طریق سد شهید رئیس‌علی دلواری تأمین می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای بوشهر با تأکید بر ضرورت مدیریت بهینه منابع آب تصریح کرد: ذخایر فعلی سدهای استان قادر است نیاز یک سال کشاورزی را تأمین کند و در فصل تابستان که جریان رودخانه‌ها کاهش می‌یابد، آب ذخیره شده به‌صورت تدریجی در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.

عباسی‌نژاد در عین حال از بهره‌برداران بخش کشاورزی خواست با رعایت الگوی مصرف و صرفه‌جویی در استفاده از منابع آبی همکاری لازم را داشته باشند تا امکان ذخیره‌سازی مناسب برای سال زراعی آینده فراهم شود و از بروز خسارت احتمالی به نخلستان‌ها و باغات در صورت کاهش بارندگی جلوگیری شود.

وی در ادامه به زمانبندی آبیاری نخلستان‌ها اشاره کرد و گفت: آبیاری نخلستان‌های شبکه آب‌پخش از نیمه اردیبهشت‌ماه آغاز شده و تا اواخر تیرماه ادامه دارد. همچنین آبیاری در شبکه آبرسانی اهرم از 22 اردیبهشت‌ماه شروع شده و هر دوره آبیاری بین 40 تا 45 روز به طول می‌انجامد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای بوشهر با اشاره به اهمیت سد دالکی دشتستان در توسعه کشاورزی استان خاطرنشان کرد: با تکمیل و آبگیری هرچه سریع‌تر سد دالکی، شاهد تحول قابل توجهی در بهره‌وری منابع آب و تقویت نخلستان‌های این شبکه خواهیم بود که نقش مهمی در توسعه بخش کشاورزی استان ایفا می‌کند.

انتهای پیام/

 
 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *