مجله کشاورزی و دامداری ایران اگری
0

تاب‌آوری شبکه پستی در بزنگاه‌های امنیتی/ مرسوله‌هایی که متوقف نشد‌

تاب‌آوری شبکه پستی در بزنگاه‌های امنیتی/ مرسوله‌هایی که متوقف نشد‌
بازدید 5
استانها

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، در شرایطی که کشور در سال گذشته با مجموعه‌ای از بحران‌ها و چالش‌های کم‌سابقه از جمله جنگ، ناآرامی‌های اجتماعی، اختلال در زیرساخت‌های ارتباطی و جابه‌جایی بخشی از جمعیت مواجه بود، تداوم خدمات عمومی و حفظ ارتباط میان مردم و دستگاه‌های اجرایی اهمیت ویژه‌ای پیدا کرد. در چنین فضایی، شبکه پستی به عنوان یکی از مهم‌ترین حلقه‌های خدمات‌رسانی کشور، نقشی فراتر از یک مجموعه توزیع مرسولات بر عهده داشت و تلاش کرد با حفظ پایداری خدمات، بخشی از نیازهای ارتباطی و اقتصادی جامعه را تأمین کند.

استان کرمانشاه نیز به دلیل موقعیت جغرافیایی و شرایط خاص خود، بخشی از این تحولات را به طور مستقیم تجربه کرد. با وجود آسیب دیدن برخی زیرساخت‌های پستی، کاهش ترافیک مرسولات در روزهای ابتدایی بحران و مشکلات ناشی از اختلالات ارتباطی، کارکنان پست استان در تمامی شهرستان‌ها به فعالیت خود ادامه دادند و همزمان اجرای پروژه‌های توسعه‌ای و هوشمندسازی خدمات را نیز متوقف نکردند. حسین نامداری، مدیرکل پست استان کرمانشاه، در گفت‌وگویی تفصیلی از اقدامات انجام‌شده در این دوران، وضعیت شبکه پستی استان، پیشرفت پروژه ملی جی‌نف، توسعه تجارت الکترونیک و برنامه‌های آینده این مجموعه سخن گفته است.

مدیریت بحران در سالی پرتنش در پست کرمانشاه

تسنیم: پست کرمانشاه در سال گذشته با چه بحران‌ها و شرایطی مواجه بود و چگونه آن را مدیریت کرد؟

نامداری: سال گذشته کشور سه بحران مهم را پشت سر گذاشت. یکی از این موارد جنگ 12 روزه بود، مورد دوم بحث توطئه و اغتشاشاتی بود که دشمنان در دی‌ماه ایجاد کردند و مورد سوم نیز شرایط جنگ 40 روزه در ایام رمضان بود. در این شرایط، مجموعه پست از جمله دستگاه‌هایی بود که با تمام ظرفیت و به‌صورت شبانه‌روزی پای کار بود و اجازه نداد خدمات‌رسانی حتی برای یک لحظه متوقف شود.

ما در سطح شبکه پستی استان با وجود این شرایط، فعالیت را به‌صورت کامل ادامه دادیم و همکاران ما با حضور مستمر در میدان، خدمات را بدون وقفه به مردم ارائه کردند.

تسنیم: وضعیت کارکنان و نقش آنان در دوران بحران چگونه بود؟

نامداری: طبق آماری که شنیده‌ام، در جریان این حوادث 68 نفر از کارکنان دولت در جنگ تحمیلی به شهادت رسیدند که سه نفر از آنان از همکاران پستی ما بودند. این موضوع نشان می‌دهد کارکنان پست نیز در خط مقدم خدمت‌رسانی حضور فعال داشتند و در کنار مردم ایستادند.

تسنیم: آیا به ساختمان‌ها و زیرساخت‌های پستی استان خسارت وارد شد؟

نامداری: در این مدت برخی ساختمان‌های پستی دچار آسیب شدند؛ از جمله ساختمان پست ثلاث باباجانی و کنگاور که آسیب دیدند. در برخی شهرستان‌ها نیز خسارات جزئی مانند شکستگی شیشه‌ها و آسیب‌های محدود به ساختمان‌ها وارد شد، اما با وجود این شرایط، خدمات‌رسانی هیچ‌گاه متوقف نشد.

در همان شرایط بحرانی، تلاش شد خدمات در سریع‌ترین زمان ممکن ادامه پیدا کند؛ به‌طوری که در کنگاور، همان شب حادثه بود و صبح روز بعد همکاران ما در محل حاضر شدند و با هماهنگی فرماندار محترم شهرستان، مکانی از سایر ادارات برای استقرار گرفته شد و همکاران همان روز در آن محل مستقر شدند و خدمات‌رسانی ادامه یافت.

در ثلاث باباجانی نیز یکی از شهروندان خیر اعلام کرد مغازه‌ای دارد که فعلاً استفاده نمی‌شود و می‌توانیم در آن مستقر شویم و همکاران ما در همان محل مستقر شدند. خوشبختانه طبق آخرین پیگیری‌ها، همکاران دوباره به ساختمان اصلی منتقل شده‌اند و خدمات به روال عادی در حال انجام است.

تسنیم: چه خدمات جدیدی در دوران بحران برای مردم ارائه شد؟

نامداری: در این شرایط که بخشی از مردم به مناطق امن‌تر مسافرت کرده بودند، ما خدمت جدیدی تحت عنوان «بازتوزیع مرسولات پستی» در شبکه پستی پیاده‌سازی کردیم.

هموطنانی که به شهرهای دیگر رفته بودند، می‌توانستند در سامانه پست آدرس جدید خود را ثبت کنند و مرسولات پستی آن‌ها به همان شهر و محل جدید ارسال و تحویل داده می‌شد. این اقدام کمک کرد تا خدمات‌رسانی در شرایط خاص نیز بدون وقفه ادامه پیدا کند.

افت 90 درصدی ترافیک مرسولات در دوران جنگ

تسنیم: وضعیت ترافیک مرسولات پستی در این دوره چگونه بود؟

نامداری: در ابتدای جنگ حدود 90 درصد افت ترافیک داشتیم، اما با تدابیری که اندیشیده شد و شرایطی که به مرور ایجاد شد، اکنون خدا را شکر تقریباً به روال عادی برگشته‌ایم. در حال حاضر حدود 8 درصد کاهش ترافیک داریم که با توجه به شرایط اقتصادی و کاهش فعالیت برخی کسب‌وکارها، طبیعی است.

بخشی از این کاهش به دلیل فعالیت پلتفرم‌های خارجی مانند اینستاگرام و تلگرام بود که در آن مقطع دچار اختلال یا محدودیت شدند، اما در ادامه با بهبود شرایط، ترافیک پستی نیز به حالت عادی بازگشت.

خسارت 2 میلیاردی جنگ به زیرساخت‌های پستی استان کرمانشاه

تسنیم: میزان خسارت مالی و حجم خدمات ارائه‌شده در این دوره چقدر بوده است؟

نامداری: در این ایام حدود دو میلیارد و خورده‌ای خسارت مالی به زیرساخت‌های پستی وارد شد که بخشی از آن جبران شده است. با وجود این شرایط، مجموعه پست در همان بازه زمانی موفق شد 358 هزار خدمت به هم‌استانی‌های عزیز ارائه دهد که از این تعداد حدود 7000 خدمت در بخش روستایی انجام شده است.

تسنیم: وضعیت شبکه پستی روستایی استان چگونه است؟

نامداری: در استان کرمانشاه 90 نمایندگی پستی روستایی فعال داریم و در اکثر دهستان‌ها این نمایندگی‌ها خدمات ارائه می‌دهند. لازم به ذکر است که در بخش روستایی فعلاً تنها اپراتور فعال پستی در استان، شرکت ملی پست است و شرکت‌های بخش خصوصی در این حوزه فعالیت ندارند.

تسنیم: درباره پروژه ملی جی‌نف توضیح دهید و این طرح چه کاربردی دارد؟

نامداری: پروژه جی‌نف یکی از پروژه‌های ملی و اقتصاد مقاومتی است که سال‌ها مطرح بوده اما عملاً کار جدی روی آن انجام نشده بود تا اینکه در سال گذشته با تأکید رئیس‌جمهور، تکمیل آن در دستور کار قرار گرفت.

این پروژه می‌تواند کمک بزرگی به نظام برنامه‌ریزی کشور و تحقق شهر و روستای هوشمند کند. در واقع جی‌نف قرار است همه اطلاعات دستگاه‌های خدمات‌رسان را یکپارچه کند؛ به‌گونه‌ای که برای هر ملک، یک کد پستی دقیق و استاندارد تعریف شود که روی نقشه‌های پارسل‌بندی شده قرار می‌گیرد و با کد ملی افراد نیز لینک می‌شود.

 با اجرای این طرح، اطلاعات دقیقی مانند مساحت ملک، تعداد ساکنان و سایر داده‌های آماری در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار می‌گیرد و این موضوع در تصمیم‌گیری‌های کلان دولت بسیار مؤثر خواهد بود. برای مثال در سرشماری‌ها دیگر نیازی به مراجعه حضوری مأموران نیست و مردم خودشان اطلاعات را در سامانه ثبت می‌کنند.

همچنین این پروژه می‌تواند در حوزه‌هایی مانند مقابله با قاچاق کالا نیز بسیار مؤثر باشد، زیرا امکان رصد دقیق جریان کالا از مبدا تا مقصد فراهم می‌شود.

تسنیم: نقش پست در اجرای پروژه جی‌نف چیست؟

نامداری: هر ملک در کشور دارای یک کد پستی و هر فرد دارای یک کد ملی است. با توجه به اینکه این دو داده در اختیار دو دستگاه اصلی (پست و ثبت احوال) قرار دارد، دبیری پروژه جی‌نف به پست واگذار شده است.

در این پروژه کد پستی روی نقشه‌های دقیق شهری و روستایی قرار می‌گیرد و با سایر اطلاعات لینک می‌شود. نتیجه آن ایجاد یک آدرس استاندارد برای هر ملک است که باعث کاهش خطا در توزیع مرسولات و افزایش دقت خدمات خواهد شد.

تسنیم: وضعیت پیشرفت پروژه جی‌نف در استان کرمانشاه چگونه است؟

نامداری: در بخش روستایی این پروژه بین 70 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. در برخی روستاها که دهیاری ندارند، با چالش‌هایی مواجه بودیم اما با همکاری استانداری و فرمانداری‌ها این مشکلات در حال رفع است.

در بخش شهری نیز حدود بیش از 70 درصد پیشرفت حاصل شده و برنامه‌ریزی شده است که در روستاها نهایتاً تا قبل از 17 مهر و در شهرها تا پایان سال بخش عمده پروژه تکمیل شود.

تسنیم: وضعیت تجارت الکترونیک و کسب‌وکارهای اینترنتی در پست کرمانشاه چگونه است؟

نامداری: در حال حاضر حدود 528 فروشگاه اینترنتی در استان با پست قرارداد همکاری دارند. این موضوع باعث شده کسب‌وکارهای خانگی و روستایی به‌خوبی فعال شوند و محصولات خود را در بسترهای داخلی و مجازی عرضه کرده و از طریق پست به سراسر کشور ارسال کنند.

این مدل کسب‌وکار باعث شده بسیاری از افراد بدون نیاز به سرمایه اولیه سنگین وارد فعالیت اقتصادی شوند و اقتصاد خانوار در مناطق روستایی نیز تقویت شود.

تسنیم: پست در حوزه فرهنگی چه فعالیت‌هایی داشته است؟

نامداری: در حوزه فرهنگی نیز پست حضوری فعال داشته است. به‌عنوان نمونه در نمایشگاه کتاب، حدود 9000 بسته پستی شامل کتاب در سطح استان توزیع شد و هنوز هم در حال ارسال است. همچنین در دوران کرونا نیز پست پس از حوزه بهداشت و درمان، یکی از دستگاه‌های پیشرو در خدمات‌رسانی غیرحضوری بود.

تسنیم: وضعیت نیروی انسانی و ساختار پستی استان چگونه است؟

نامداری: در استان کرمانشاه 112 پستچی در بخش شهری و 90 پستچی در بخش روستایی فعالیت دارند. علاوه بر آن، در بخش خصوصی نیز 11 نفر در روستا و 13 نفر در شهر مشغول به کار هستند و حدود 90 دفتر پیشخوان دولت نیز خدمات پستی و سایر خدمات برون‌سپاری‌شده را ارائه می‌دهند.

تسنیم: میزان رضایت مردم از خدمات پستی چگونه ارزیابی شده است؟

نامداری: بر اساس ارزیابی‌های انجام‌شده، میزان رضایت از خدمات پستی در استان حدود 96 درصد بوده است. بخش کوچکی از مشکلات مربوط به ناقص بودن آدرس‌ها یا نبود اطلاعات دقیق مکانی است که با اجرای پروژه جی‌نف این مشکلات به‌صورت اساسی برطرف خواهد شد.

انتهای پیام/

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *